Selv om VB er kommet særdeles fint fra start i dette efterår, bliver sæsonen på ingen måde a walk in the park. Det fik man syn for sagn for i søndagens kamp på Nord Energi Arena i Vendsyssel. Vendelboerne stiller med et totalt forandret hold i forhold til det, som var snublende tæt på oprykning i foråret, men Erik Rasmussen har på ingen tid fået sammensat et seværdigt og slagkraftigt mandskab, som i den grad gav topholdet kamp til stregen.

1-1 var ingen blodig uretfærdighed, men vendelboerne vil nok sige, at skulle kampen have haft en vinder, burde det have været de hvidklædte. Uanset hvad, så fik 1.241 tilskuere og x antal tv-seere en seværdig fodboldkamp.

VB havde et par tvungne ændringer i forhold til sidste turneringskamp for 14 dage siden. Nicolaj Madsen var ude med karantæne efter sit røde kort mod FC Roskilde, og Kerim Memija kom knæskadet hjem fra landsholdsopgave for Bosnien i ugens løb. Til gengæld var Imed Louati blevet klar igen og fik sin gamle plads på venstre kant, hvilket skubbede Arbnor Mucolli ind på den centrale midtbane.

I det lunefulde septembervejr, hvor sol vekslede med byger, kunne tilskuerne se en jævnbyrdig og afvekslende 1. halvleg med direkte spil og masser af hjørnespark i begge ender. VFF kom bedst ud til kampen, men ret hurtigt fik de i neongrønt og sort klædte vejlensere ædt sig ind i opgøret.

Der var muligheder i begge ender, og vendelboerne måtte se et hovedstødsmål underkendt for frispark i det 14. minut. Sousa havde den første virkelige VB-chance med en snes minutter spillet, da han skød forbi i et fint gennembrud. Fem minutter senere havde Sousa et kvalificeret frispark, som VFF-keeper Flø måtte hente helt oppe i krogen.

En stor chance til gæsterne opstod i det 34. minut, da Louati i et gennembrud fik bolden forbi keeper Flø, men Sousa kom en anelse for sent til at gøre arbejdet færdigt. I stedet kunne et frisk og hurtigt spillende Vendsyssel-hold bringe sig foran med 35 minutter spillet. Efter en VFF-omstilling, som gæsterne ikke rigtigt tog alvorligt, klappede Mikael Anderson til bolden fra kanten af feltet, og bolden strøg ind i trekanten.

Hjemmepublikummet kunne dog kun glæde sig i tre minutter. Efter en frisparkskombination ramte Allan Sousa stolpen, og Mads Greve gjorde det slemme ved sin gamle klub og støvede af til 1-1. Greve spillede i det hele taget en stor kamp og var den vanlige klippe i forsvaret.

Også 2. halvleg startede livligt med et par nordjyske forsøg lige over mål og et Vinicius-hovedstød lige på Flø. Også de sidste 45 minutter åbenbarede en 1. divisionskamp fra øverste hylde – masser af tempo og intensitet. Vendelboerne var meget på bolden med gæsterne lurende på omstillinger. VB-angrebet var dog ikke vanligt skarpt – med Allan Sousa som den iøjnefaldende undtagelse. Der kleine trickreiche Brasilianer var med i de fleste af vejlensernes angrebsbestræbelser.

Efter en time foretog Sormani en dobbeltudskiftning. Der var debut til Mads Lauritsen, som afløste Wernersson på højre back, ligesom der var førsteoptræden i turneringen for Björn Daniel Sverrisson, der afløste Schoop på midtbanen.

I det 66. minut var nordjydernes Christian Moses snublende tæt på at score til 2-1, men hans kvalificerede afslutning sneg sig lige uden om stangen. Det var dog give-and-take. Kort efter var Imed Louati fri i den anden ende spillet op af Sverrisson, men han strandede på Nicolai Flø. Det blev tuneserens sidste aktion – øjeblikket efter blev han erstattet af Eric Farias, der i lighed med Mads Lauritsen kom ind til sin VB-debut.

De to hold søgte sejren til det sidste. Med fem minutter igen var VFF’s Lucas Jensen helt fri, men Glanzparade af Bajza. På det efterfølgende hjørne headede Kristian Riis lige forbi. Omvendt kunne Sverrisson have sørget for, at det var VB, der fik alle tre point med hjem i bussen. I det 90. minut sparkede han i fri position, men Flø reddede til hjørne.

Og så kunne den udmærkede dommer Mikkel Redder fløjte af for en kamp, der gav tilskuerne fuld valuta for entreen. Og VB – ja, de indtager stadig førstepladsen…

Se mål og højdepunkter fra kampen her.

Kampfakta:
Vendsyssel FF – Vejle Boldklub 1-1 (1-1)
36. 1-0 Mikael Anderson
39. 1-1 Mads Greve

Kort:
29. Ylber Ramadani (gult kort)
58. Allan Sousa (gult kort)

Indskiftninger:

Tilskuere: 1.241
Dommer:
Mikkel Redder

Vendsyssel (4-4-2): Nicolai Flø – Rune Frantsen, Dalian Maatsen, Kristian Riis, Christian Overby – Lucas Jensen, Kasper Povlsen, Moses Opondo, Brandão dos Santos (77: Yao Dieudonne) – Christian Moses, Mikael Anderson (71: Jeppe Illum)