Vejle Boldklubs U17-hold fik en fantastisk start på kampen i Ikast, da Villads Rasmussen efter godt 10 sekunder bragte vejlenserne foran efter forarbejde ved Jakob Kristensen, som energisk havde erobret bolden fra en af værternes forsvarsspiller og afleveret på tvært til Villads Rasmussen. I perioden derefter viste Midtjylland sig som et yderst kompetent mandskab offensivt, og efter 20 minutter faldt udligningen. Igennem hele kampen var Vejle Boldklub dog også ganske farlige og efter 26 minutter var det kun en stor midtjysk redning fra, at en storspillende Villads Rasmussen blev dobbelt målscorer. I stedet for 2-1 til vejlenserne løb Midtjylland en omstilling og gjorde det til 2-1. I slutningen af første halvleg var det med værterne mest på bolden, men der blev ikke scoret mere i en god første halvleg.
– Vi var i perioder af første halvleg udfordret defensivt, mens vi offensivt faktisk var ganske gode og farlige, fortæller Vejle Boldklub-træner Steffen Kielstrup.

I anden halvleg var det et Midtjylland-mandskab, som gik længere tilbage på banen, og de fleste troede William Førby havde udlignet med hovedet, da han afsluttede et flot angreb efter et godt indlæg fra en velspillende Noah Weng. Linjedommeren så dog en offside, som der var blandet meningerne om fra tilskuererne. Igen løb Midtjylland en omstilling ovenpå en god VB-afslutning og ligesom efter 26 minutter formåede FCM igen at score og lukkede nærmest kampen til 3-1. Med syv minutter igen burde vejlenserne dog have reduceret, men Jakob Kristensen tværaflevering formåede Wahid Faghir ikke at score på og kort efter blev det 4-1. I overtiden lavede en en godt spillende Tobias Sommer et drømmemål, da han med venstrebenet bankede bolden op i nærmeste hjørne.
– Det var på ingen måde en ufortjent sejr til Midtjylland, men det var samtidig en kamp, som vi kunne have fået point med fra, hvis marginalerne havde været med os, fortæller Steffen Kielstrup og uddyber:
– Men generelt kunne vi ikke udsætte noget på spillernes indsats, som bestemt var i orden. Vi var også farlige offensivt og fik scoret to mål, så det var bestemt et skridt i den rigtige retning, siger træneren.

Blandt målscorerne for Midtjylland var blandt andet Emil Sand og Mikkel Kristensen, som i sidste sæson spillede henholdvis U16- og U15-fodbold i Vejle Boldklub.

U17-holdets næste kamp er på lørdag, når FC København kommer til Vejle og spiller kl. 13.00.

Kampfakta:
FC Midtjylland – Vejle Boldklub 4-2 (2-1)
01. 0-1 Villads Rasmussen
20. 1-1