Vejle Boldklubs U19-Ligahold tabte hele 6-1 til AaB lørdag eftermiddag på nordjydernes træningsanlæg i Aalborg. Kasper Nøhr blev udvist allerede efter et kvarter og hjemmeholdet scorede derefter seks gange, mens kun målmaskinen Jonas Andersen nettede for et ungt VB-hold med ti førsteårs spillere.

Kampens afgørende moment i U19-Ligakampen mellem AaB og VB faldt allerede efter et kvarters spil. Udvisningen og det efterfølgende straffespark fik VB aldrig indhentet. Cheftræner Claus Troelsen oplevede situationen således.

– I situationen hvor Kasper Nøhr udvises, spiller AaB en bold ned imellem vores stoppere. Nøhr går ind på kroppen af modspilleren i feltet og afviser ham. Jeg synes, at det er lidt unødvendigt at Kasper går så hårdt til ham, for han kan bare lade bolde gå hjem til vores målmand. Før jeg kan vurdere rigtigheden af udvisningen igen, skal jeg se den på video. Men at vi kommer til at spille i undertal, bliver afgørende for den resterende del af kampen, siger Claus Troelsen.

– Vi får en rigtig god start det første kvarter, hvor vi styrer kampen. Vi er aggressive i presset. Det blev afløst af en udvisning og straffespark. Kampen ændrede sig derefter. Vi var ikke længere i kontrol og skulle forsvare i stedet for at angribe. Vi har en stor chance for at udligne da Jonas Andersen er igennem. Han har en fri mulighed i feltet, men sender bolden over. På angrebet efter scorer AaB til 2-0, siger Claus Troelsen.

– Spillerne kæmper det bedste de har lært, men mod AaB var det ikke nok. Vi ser skidt ud ved en del af AaB-målene. Vores evne til at forsvare overfor indlæg var ikke godkendt og skal forbedres. Indstillingen og arbejdsindsatsen var i orden. Der var ingen der slog op i banen og der blev arbejdet helhjertet i alle 90 minutter. Det tager vi helt sikkert med videre, selvom ingen var stolte over resultatet, siger Claus Troelsen.

VB reducerede til 1-5 ved brandvarme Jonas Andersen. Den store angriber scorede sæsonmål nummer 7 og er delt topscorer i U19-Ligaen. 18-årige Jonas Andersen har scoret de 7 mål i blot 5 kampe.

– Reduceringen falder til 1-5 ti minutter før tid. Lundrim Hetemi slår en god hjørnesparksbold, som Jonas kommer på midt i feltet. Han afslutter to gange, hvor der blive reddet, men tredje gang får han prikket bolden over stregen. Et rigtigt energimål, siger Claus Troelsen, der roste midtbanespilleren Lundrim Hetemi.

– Lundrim fortjener at blive fremhævet. Han spiller det bedste vi har set fra ham i denne sæson og kommer godt rundt på banen og er stærk på bolden. I undertal skal han dække et stort område centralt og det gjorde han super godt, siger Claus Troelsen.

VB skiftede ikke ud i forbindelse med udvisningen af Nøhr, men Nikolaj Lebæk gik ned i midterforsvaret ved siden af Emil ”Agger” Nielsen. Netop sidstnævnte fik et skrub sidst i 1. halvleg og måtte skiftes ud i pausen, hvor Daniel Møller Berg kom ind. Kasper Poulsgaard og Lebæk dannede stopperduo i de sidste 45 minutter, mens Mølle Berg spillede backen.

Der er fjorten dages kamppause inden vejlenserne skal i aktion lørdag den 28. oktober mod Esbjerg på udebane.

Kampfakta:
AaB – Vejle Boldklub 6-1 (3-0)
16. 1-0 Wessam Abou Ali (straffespark)
38. 2-0 Wessam Abou Ali
45. 3-0 Wessam Abou Ali
48. 4-0 Jonathan Stæhr Larsen
61. 5-0 Anders Bærtelsen
80. 5-1 Jonas Andersen
81. 6-1 Jonas Raunbak

Kort:
15. Kasper Nøhr (rødt kort)
43. Emil ”Agger” Nielsen (gult kort)