Klasseforskellen kunne ingen betvivle, men det var uden de store armbevægelser, at VB cruisede sig videre til næste runde i pokalturneringen efter en kamp på det landlige Fyn, som ikke vil få nogen stor plads i fodboldhistorien. True VB kunne Allesø GF fra serie 1 ikke – imponere gjorde 1. divisionsklubben så heller ikke.

Træner Sormani havde dekreteret skånerunde og havde ladet mange af sine stamspillere blive hjemme på træningsbanen, mens en del unge og spillere ”aus der zweiten Garnitur” var rejst med til Fyn og kunne præge startelleveren. Ja, denne havde faktisk Rasmus Lauritsen som eneste genganger fra startformationen i søndags mod Nykøbing.

VB stillede således med Thomas Hagelskjær på mål, Tobias Utoft, Anders Egholm, Rasmus Lauritsen og Victor Wernersson i bagkæden, Nicolaj Madsen, Arbnor Mucolli og Nikolaj Lebæk på midtbanen og fremme D’Avila Ba Loua, Jonas Andersen og Agon Mucolli.

Med den typiske gejst for underdogs kom fynboerne aggressivt ud til kampen og dominerede den første halve snes minutter. Allerede efter 30 sekunder ville værterne gerne have et straffe for hands, men dommer Allan Rørdahl Borgstrøm var af en anden mening. Kort efter havde Allesøs anfører, Martin Petersen, et fint forsøg, som en VB-forsvarer måtte parere kort før stregen.

Nicolaj Madsen, som var anfører i sin debut og svang taktstokken på midtbanen, satte dog tingene på plads i det 11. minut, da han på bedste Nagel-vis sænkede et direkte frispark i nettet til 0-1.

Serie 1 holdet havde nu løbet hornene af sig og koncentrererede sig i resten af kampen om at stå lavt og kompakt og forsøge at hindre VB i at få gang i kombinationsspillet. Det lykkedes ganske godt – vejlenserne spillede for langsomt og uden den nødvendige kvalitet i pasningerne, hvilket den stride blæst på tværs af banen nu heller ikke gjorde nemmere.

D’Avila Ba Loua måtte dog se et forsøg reddet på stregen, og Agon Mucolli fremtvang et straffe efter et sjældent fint VB-angreb. Visdomsordet om ikke at lade den spiller sparke, straffesparket er begået imod, fik dog ny næring – Mucolli sparkede ved siden af… Robuste Jonas Andersen fik dog sørget for en betryggende føring ved pausen, da han med en lang tå øgede til 0-2 i 2. halvlegs overtid.

Sormani lod Rasmus Lauritsen, Nicolaj Madsen og Arbnor Mucolli få fyraften i pausen, og Ramadani, Memija og Lundrim Hetemi kom på banen. Med Hetemi samt med Hagelskjær, Wernersson, Utoft, Lebæk og Nicolaj Madsen var der således ikke færre end seks debuterende VB’ere på banen denne småkølige aften i Allesø.

Billedet fortsatte efter pausen. VB var totalt dominerende – uden at blive rigtig farlige – mod de lavtstående Serie 1 spillere, som med tiltagende krampesymptomer gjorde hvad de kunne for med fysisk spil og frispark at tage tempoet ud af kampen.

Forhindre Anders Egholm i med et fint hovedstød efter Agon Mucollis hjørnespark at øge til 0-3 kunne de dog ikke. Derudover var Jonas Andersen tæt på at gøre det til 0-4, men Agon Mucolli, der satte en sidste fod på, stod offside. Samme Mucolli havde kampens sidste – selvskabte – chance med syv minutter igen, men det blev ved de 0-3.

Nogen uforglemmelig oplevelse for de 445 tilskuere var det næppe, men på bundlinjen står, at VB er med i bowlen, når DBU på fredag trækker lod til næste runde.

Se mål og højdepunkter fra kampen her.

Kampfakta:
Allesø GF – Vejle Boldklub 0-3 (0-2)
11. 0-1 Nicolaj Madsen
45. 0-2 Jonas Andersen
55. 0-3 Anders Egholm

Kort:
88. D’Avila Ba Loua (gult kort)

Indskiftninger:

Tilskuere: 445
Dommer:
Allan Rørdahl Borgstrøm

Allesø (4-4-1-1): Jacob Andersen – Jonas Rasmussen, Jannick Rottwitt (70: Anders Wilki Lange), Mads Hemper, Rasmus Jacobsen – Kim Andersen (70: Nikolaj Raun), Martin Petersen, Jeppe Buch Lund, Anders Pedersen – André Jensen (63: Nicolai Berent Grønborg) – Mads Christian Nielsen