Skønt offensivt voldsom udfordret med hele det normale angreb sat ud af spillet, havde VB ikke det store besvær med at sikre sig en 1-0 sejr i lokalderbyet på Monjasa Park. Med en i 2. halvleg rutineret, boldfast og afklaret indsats var den smalle sejr mere end fortjent mod et hjemmehold, der aldrig for alvor formåede at true topholdet.

VB måtte til kampen stille med en noget alternativ offensiv. Imed Louati var ude med sit røde kort mod Nykøbing, mens Dominic Vinicius var lyskenskadet, og Elgaard var bænket. Nicolaj Madsen havde udstået karantæne og fik plads lige bag de to angribere. Bjørn Daniel Sverrisson kom ind centralt, mens D’Avila Ba Loua var angrebsmakker med Farias. Allan Sousa var ikke i spil med den karantæne, DBU’s Disciplinærudvalg i ugens løb havde fundet frem til at idømme ham efter at have kigget tv fra Viborg-kampen…

Første halvleg blev ikke nogen fodboldmæssig lækkerbisken for de 1579 småfrysende tilskuere, hvoraf en ikke ubetydelig del var vejlensere, hvilket ingen heller lydmæssigt kunne være i tvivl om… En strid blæst stod ind over jordvoldene på Monjasa, og den havde de neongrønt klædte vejlensere i ryggen før pausen. Ingen af holdene satsede det helt store – kombinationerne var få, fejlafleveringerne mange. Vi måtte også helt frem til det 33. minut, før der skete noget. Erick Farias blev spillet op af Schoop, men hans afslutning gik på tværs af målet.

Ud af ingenting kom så føringen til gæsterne med en håndfuld minutter til pausen. Kaptajn Schoop stak bolden til D’Avila Ba Loua, og ivorianeren svigtede ikke, men lagde bolden fladt ind under Alexander Nybo i FCF-målet. Dommer Benjamin Helm Svedborg havde let til kortene, og fik inden den halve time advaret Memija, Sverrisson og Rasmus Lauritsen. Umiddelbart før den varmende te så også Fredericias Adrián ”Piscu” Lòpez gult. Efter pausen fik yderligere to fredericianere gult, så det endte uafgjort på den front.

Med føringen i ryggen tog gæsterne endegyldigt dirigentstokken i de sidste 45 minutter, som fik klart mere farve end kampens første halvdel. Knapt havde Svedborg fløjtet op igen, før D’Avila havde sendt et fint forsøg snært forbi mål, og også Erick Farias kom til en god skudchance serveret af en storspillende Jacob Schoop, men brasilianeren var tættere på at træffe lystavlen end Nybos mål. Sormani bragte kort efter pausen Elgaard for en småskadet Memija, og Elgaard gjorde et suverænt indhop.

Jesper Sørensen bragte ex-vejlenseren Denis Fazlagic, og efter en time havde værterne så deres første spinkle mulighed, da Adrian Lòpez headede over efter hjørne. Efter 67 minutter havde de rødklædte deres eneste store chance i kampen. Efter en sjælden Greve-fejl slap Christian Sørensen fri med Bajza, men slovakken beviste med en fornem redning, at han trods de lave plusgrader ikke var blevet kold.

Jonas Andersen og Victor Wernersson erstattede i det sidste kvarter Farias og D’Avila. Vejlenserne var med sikker boldomgang og fine kombinationer på den tunge bane aldeles i kontrol, og en i øvrigt fremragende Nicolaj Madsen kunne med 10 minutter igen have slukket lyset endegyldigt for Jesper Sørensens mandskab. For Gud ved hvilken gang var Schoop oplægger til kæmpechancen, men FCF fik mirakuløst afværget på stregen. Således blev det ved den smalle, men særdeles fortjente 1-0 sejr, og med pointtab til Thisted og Esbjerg kunne VB trække fra nogle af konkurrenterne i toppen.

Se mål og højdepunkter fra kampen her.

Kampfakta:
FC Fredericia – Vejle Boldklub 0-1 (0-1)
39. 0-1 D’Avila Ba Loua

Kort:
12. Kerim Memija (gult kort)
23. Björn Daniel Sverrisson (gult kort)
26. Rasmus Lauritsen (gult kort)

Indskiftninger:

Tilskuere: 1.579
Dommer:
Benjamin Helm Svedborg

FC Fredericia (4-2-3-1): Alexander Nybo – Mikkel Knudsen, Mads Eriksen, Adrián ”Piscu” López Rodríguez, Oliver Fredsted – Christian Ege Nielsen, Christian Sørensen (72: Niels Letort) – Anders Holvad (82: Esben Petersen), Andreas Oggesen (59: Denis Fazlagic), Dennis Høegh – Brent McGrath