Vejle Boldklubs U19-Ligatræner, Claus Troelsen, stopper i klubben med årets udgang da han har valgt at søge nye udfordringer. Den 41-årige træner kom til VB i sommeren 2016 fra Middelfart i 2. division og har siden haft ansvaret for klubbens hold i U19-Ligaen.

Talentchef Steen Thychosen ansatte Claus Troelsen for snart halvandet år siden, men nu er tiden i Nørreskoven ved at være slut. Han har modtaget en opsigelse fra Claus Troelsen, der stopper i VB med udgangen af december.

– Claus har leveret en fin arbejdsindsats igennem hele perioden i VB, men resultatmæssigt har det været halvanden svær sæson for U19-Ligaholdet. Arbejdsmæssigt og personligt har Claus givet en masse til hele ungdomsafdelingen og vi er kede af at miste ham, men han har haft en svær opgave med U19-Ligaholdet i perioden og har søgt videre til en ny udfordring. Der har været flere spillere, der virkelig har udviklet sig positivt i de sidste halvandet år. Jonas Andersen er en solstrålehistorie om en spiller, der blev fundet på klubbens andethold og som nu er i A-truppen og med debut på ungdomslandsholdet. Sebastian Bruhn er en anden spiller, der virkelig er blomstret op under Claus Troelsens vinger. Vi ønsker Claus Troelsen det bedste i hans kommende virke og takker ham for indsatsen i VB, siger Steen Thychosen.

41-årige Claus Troelsen spillede som aktiv for Viborg FF og AC Horsens, mens trænerkarrieren i mange år foregik i netop AC Horsens, hvor han var U19-træner. Men umiddelbart inden ansættelsen i VB trænede han Middelfarts 2. divisionshold. Nu har han fundet nye udfordringer og stopper derfor i Vejle.

– Jeg har været glad for min tid i VB og mit samarbejde med talentchef Steen Thychosen, U17-Ligatræner Steffen Kielstrup og A+træner Søren Lykke. Jeg har lært meget i en svær proces og gennem hele perioden følt opbakning fra alle i klubben. På den måde er jeg meget tilfreds med tiden i VB. Jeg har været med til at levere spillere til NordicBet LIGA-holdet der både i denne sæson og i sidste sæson har debuteret og været i stand til at spille og indgå i træningen, og det er jeg stolt over, siger Claus Troelsen.

– Når jeg siger op, er det fordi jeg har fået et tilbud fra anden side og min opsigelse skal ses i det lys. Det er ikke et fravalg af VB, men et tilvalg af noget andet der virkelig tiltaler mig. Jeg vil gerne udvikle mig som leder og det får jeg mulighed for i mit nye job. Spillerne i min tid i VB har jeg været meget tilfredse med og de har virkelig gjort, hvad de kunne, siger Claus Troelsen.

Siden VB fik A-licens i 2008 har følgende trænere haft ansvaret for klubbens U19-Ligahold: Karsten Andersen (2008-09), Brian Rasmussen (2009), Kim Engstrøm (2010-12), Claus Nørgaard (2012), Brian Rasmussen (2013), Søren Vie Clausen (2013-14), Kim Engstrøm (2014-16), Claus Troelsen (2016-17).

Læs hvad fremtiden bringer for Claus Troelsen i en pressemeddelelse fra hans kommende arbejdsgiver.