Det er næppe et krav fra publikum – dertil er det lidt for neglebidende – at Nørreskovens drenge absolut skal være bagud, før de vågner op til dåd. Men nøjagtig som i Herfølge afvigte søndag måtte VB tage imod et føringsmål, før de rødblusede strammede grebet og kørte modstanderne over.

For kørt over blev Nykøbing FC efter pausen i en fodboldopvisning, som afstedkom stående ovationer fra publikum – bestemt ikke hverdagskost på Nørremarken de senere år. Og med sæsonens anden sejr af lige så mange mulige har VB fået den bedste sæsonstart siden 2007.

Kampen indledtes med et minuts klapsalver for klubikonet Ejgil Jensen, som døde i sommer, 89 år gammel. Mr. VB vil glæde sig i sin fodboldhimmel på en dag, hvor Nørreskoven indhyllet i sporadisk sensommersol dannede rammen om en fin optræden af de rød-hvide. Og – som Ebbe Skovdahl engang sagde – det dufter jo så dejligt af fodbold i Vejle…

Adolfo Sormani er – i modsætning til sin forgænger, svenske Andreas Alm, ikke tilhænger af de store rokeringer, så VB mødte med samme start-11’er som i Herfølge sidste søndag. Ja, selv bænken var den samme.

VB kom nervøst og febrilsk ud til kampen, og opgøret tilhørte i starten de boldfaste og hurtige falstringer. Allerede efter otte minutter havde gæsterne bolden i det vejlensiske net, men målet blev korrekt underkendt for offside. Men i det 11. minut var den god nok. Efter et par tilfældige kontraer kunne Mikkel Dahl lobbe bolden over Bajza, som havde været uden for sit felt for at heade bolden væk. 0-1.

Først efter en halv time meldte de rødblusede sig ind i kampen og begyndte at vise tænder. Imed Louati, som var klart farligste VB’er, indledte en række gode vejlensiske muligheder med at heade snært forbi den ene opstander. Sousa skød lige forbi, og samme Sousa blev kort efter spillet fri af Schoop, men førsteberøringen løb fra brasilianeren. Imed Louati sluttede halvlegen med tre gode hovedstødsmuligheder – først lige på Villadsen, så forbi, og til sidst måtte tuneseren se NFC-keeperen redde helt oppe i krydset.

En meget høj stemme med italiensk accent har uden tvivl været at høre i vejlensernes omklædningsrum i pausen. I alt fald kom de blæsende ud til 2. halvleg, og allerede efter et par minutter havde Louati endelig held med hovedet. Sousa smed en fin bold ind i feltet, og den topblonderede angriber pandede bolden i mål.

Holdet fra Sydhavsøerne kom nu for alvor i uvejr – det var VB her og der og alle vegne. Davidsen sendte en høj bold ind i feltet, hvor Thomas Villadsen gik galt af læderet, og Rasmus Lauritsen kunne sparke nedfaldsbolden i mål – midterforsvarerens andet mål i to kampe!

Stand-up’eren Mick Øgendahl og kendis-kokkens Claus Mejer har aktier i Nykøbing-klubben, men falstringerne havde i 2. halvleg nok svært ved at se det morsomme i den velkomponerede og velsmagende ret, jyderne kunne præsentere for gæsterne på Vejle Stadion. Fire minutter efter føringsmålet smed Viljormur Davidsen en bold helt over i modsatte side, hvor Allan Sousa – kampens VB’er – kom stormende til og bankede bolden i mål med venstrepoten. 3-1!

I det 66. minut kunne Mads Greve så sætte trumf på, da han headede Sousas fine hjørne i mål til 4-1. Der var stadig muligheder i begge ender i den resterende del af den underholdende 2. halvleg. Nykøbings Mikkel Dahl fik afsluttet fra tæt hold, men lige på Bajza. I den anden ende headede Dom lige forbi, mens der var en triplechance til Memija, Sousa og Louati.

Adolfo Sormani bragte med en snes minutter tilbage Arbnor Mucolli for Elgaard, og med ti minutter igen D’Avila Ba Loua for Schoop. I overtiden kom unge Jonas Andersen ind til sin debut for Vinicius, som slæbte rundt på en advarsel og var lidt i klammerier med NFC-spillerne. NFC skiftede blandt andet den tidligere VB’er Martin Svensson ind i 2. halvleg.

2.585 tilskuere – minus en busfuld fra Falster – havde en dejlig eftermiddag og en god optakt til EM-finalen i kvindefodbold. Forventningen til næste søndags tidlige topkamp i Esbjerg er stor – men inden da er der Cup-forret i Allesø onsdag.

Se mål og højdepunkter fra kampen her.

Kampfakta:
Vejle Boldklub – Nykøbing FC 4-1 (0-1)
11. 0-1 Mikkel Dahl
47. 1-1 Imed Louati
56. 2-1 Rasmus Lauritsen
60. 3-1 Allan Sousa
66. 4-1 Mads Greve

Kort:
71. Mads Greve (gult kort)
87. Dominic Vinicius (gult kort)

Indskiftninger:

Tilskuere: 2.585